Οι «Ατρόμητοι Εξερευνητές» βρήκαν τον Κρυμμένο θησαυρό.

 

Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή έξω από κάθε πρόβλεψη διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό Κήπο το  1ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

 
Οι 46 ομάδες (450 περίπου παιδιά)  που πήραν μέρος ξάφνιασαν ευχάριστα  τους
διοργανωτές, την ομάδα των «Μπουμπούνων» που είχε την ιδέα του παιδικού αυτού κυνηγιού του θησαυρού.
«Μας εντυπωσίασε η ανταπόκριση των μικρών κυνηγών αλλά και η σοβαρότητα και η ανταγωνιστικότητα  που τους διέκρινε καθ’ όλη την διάρκεια του κυνηγιού” δήλωσε από  τους  «Μπουμπούνες»  ο Αντώνης Ζαχαράκης.
 
Η ομάδα των «Ατρόμητων Εξερευνητών» βρήκε πρώτη τον κρυμμένο Θησαυρό.
 
Αδιάκοπη κίνηση, ευρηματικότητα, συνεργατικότητα, ξαναμμένα πρόσωπα και ένα εντυπωσιακό φινάλε με 4 ομάδες να πέφτουν μαζί στον θησαυρό, ήταν η εικόνα του
κήπου το πρωί της Κυριακής.
Οι γονείς, οι συνοδοί,  αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά που δεν συμμετείχαν στο κυνήγι παρακολούθησαν από την υπερυψωμένη πίστα την προσπάθεια των μικρών, χωρίς παράπονο, αφού οι διοργανωτές είχαν την έμπνευση να ανταμείψουν με ένα πλούσιο μπουφέ την αυταπάρνηση που έδειξαν να αφήσουν το κρύο και να βρεθούν τις δυο και πλέον ώρες που διήρκεσε το παιχνίδι, κοντά στα παιδιά. Χορηγός της διοργάνωσης ήταν τα καταστήματα «Ντάμπο» και «Ναυπηγείο».
Η ευρηματικότητα των μικρών κυνηγών φάνηκε απ’ την αρχή “οι πωρωμένοι», τα  «τσαχπινομπιρμπιλιάρικα”, “τα τσογλάνια», “οι Μπουρμπουλήθρες”,  “οι πάμπτωχοι”,“ τα λεμόνια για στύψιμο”, οι “Ακούνα ματάτα”, τα “Fantastic children” κα. ήταν μερικοί από τους 46 πανέξυπνους τίτλους διάλεξαν οι μικροί για τις ομάδες τους.
Δώδεκα ομάδες ανταπεξήλθαν  τις δυσκολίες των γρίφων και πήραν το χάρτη που θα τους οδηγούσε στον θησαυρό.
Ο μικρός Μίμης Κλειδής από τους «Ατρόμητους Εξερευνητές τον είδε πρώτος αλλά το επιφώνημα της χαράς του, έφερε και τις τέσσερις ομάδες πάνω από το θησαυρό. Ο θησαυρός ο οποίος ήταν ένα κουτί γεμάτο χρυσές σοκολατένιες  λίρες ,ήταν καλά κρυμμένος στη νοτιοανατολική γωνία του Δημοτικού Κήπου.
 
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν η εξής: 
 
Οι μικροί κυνηγοί ξεκίνησαν με την κραυγή της μαϊμούς ,οπού τρέχοντας προς το κλουβί έβρισκαν τον πρώτο γρίφο.
Εκεί βρισκόταν ένας φάκελος  που περιείχε ένα πάζλ με την προτομή του Τίτου Πετυχάκη, στην οποία έβρισκαν κάποια γράμματα.
Λέγοντας τα στην επιτροπή έπαιρναν τέσσερις  λέξεις για να φτιάξουν ένα τραγουδάκι με ομοιοκαταληξία.  
Ὁ τέταρτος γρίφος ήταν τα ονόματα των τριών ανιψιών του Ντόναλντ και οι «κυνηγοί» έπρεπε να πάνε στο κλουβί με τις πάπιες να βρουν το σημείο και επιστρέφοντας θα έπαιρναν άλλο πάζλ (5ος γρίφος) που απεικόνιζε την φωτογραφία ενός φούρνου (κατασκευή) που βρίσκεται μέσα στον κήπο.
Μόλις οι μικροί κυνηγοί έβρισκαν και αυτό το σημείο, έπαιρναν ένα άλλο γρίφο που τους ζητούσε να βρουν ένα παπούτσι νούμερο 36-37.
Μετά τους δινόταν μια ακροστιχίδα στην οποία έπρεπε να βρουν τη λέξη  «διοργανωτές», και στην συνέχεια οι παίκτες έπρεπε να βρουν ένα ακόμα παζλ ενός αγάλματος για να προχωρήσουν  στον προτελευταίο γρίφο που τους έστελνε στη γοργόνα ενώ ο τελευταίος που τους έστελνε στα ελάφια ήταν ο εξής :
«Τα ξαδελφάκια κουβαλάνε κάθε πρώτη του χρόνου τον Αη Βασίλη».
Στο σημείο αυτό  οι μικροί μας φίλοι έβρισκαν και τα τελευταία γράμματα, τα οποία μόλις τα μάζευαν και τα έβαζαν στη σωστή σειρά προέκυπτε η φράση:
«Όχι μόνο πόδια και μυαλό».  
Και έτσι οι μικροί κυνηγοί έπαιρναν τον τελευταίο γρίφο  που τους οδηγούσε στο θησαυρό. 
Εκεί έσπευσαν όχι μια αλλά τέσσερις ομάδες. 
 
 
 
Οι Διοργανωτές ανακήρυξαν και τις τέσσερις αυτές ομάδες νικήτριες που είναι και οι εξής:
 
1) Ατρόμητοι Εξερευνητές :
Κεφαλογιάννης Νίκος, Μίμης Κλειδής, Γοργοράπτη Ειρήνη, Αναστασία Φανουργάκη, Βεργάκης Γιάννης, Νομικός Κώστας, Ελένη Πετράκη, Βελιβασάκης Γιώργος, Κλάδος Στέλιος, Αεράκης Θεόδωρος.
 
2) Γάτες:
Μιξάκη Κατερίνα, Τζαγκαράκη Μαρία, Τζανιδάκη Κατερίνα, Παπαδάκη Κλειώ, Βογιατζή Δήμητρα, Κακλιδάκη Αργυρώ, Θεοδωράκη Βιργινία, Πετρά Ελένη.
 
3) Βλήτα:  
Βασιλάκης  Γιάννης, Βήχας Δημήτρης, Σταράκης Μιχάλης, Καλιτσουνάκης Μανόλης, Μανωλίτζας Αποστόλης, Βαβουράκης Ευτύχιος, Κουνδουράκης Σωκράτης, Ταταράκης Μάρκος.
 
4) Σβούροι:
Κλάδος Γιάννης, Σαριδάκης Μύρος, ,Δουδίνας  Γιώργος, Σκαρτσιλάκης Μανόλης, Χριστοφοράκης Δημήτρης, Πατάτας Τάσος, Σταυρουλάκης Μιχάλης, Μπεμπής Κυριάκος.
 
Στους νικητές δόθηκαν από τους διοργανωτές “Μπουμπούνες” βιβλία, ενώ σ’ όλους τους διαγωνιζόμενους δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.
Ο παρουσιαστής του παιχνιδιού Νίκος Μαρκαντώνης έδωσε συγχαρητήρια σ’ όλες τις ομάδες για τον τρόπο που αγωνίστηκαν ενώ τα παιδιά έφυγαν κατενθουσιασμένα και υποσχόμενα ότι και του χρόνου θα δώσουν το παρόν στο δεύτερο παιδικό κυνήγι.