Οι «Κεραυνοί» κατακεραύνωσαν στο 3ο παιδικό κυνήγι θησαυρού!

Η ομάδα των “Κεραυνών” με επικεφαλή τους τον Γιάννη Χαιρέτη και με μέλη τα παιδιά της 6ης τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου που συνόδευε ο κ. Α. Μπενάκης αναδείχθηκε η ομάδα των νικητών του Παιδικού Κυνηγιού Θησαυρού που διοργάνωσαν με επιτυχία στον Δημοτικό Κήπο οι «Ανιχνευτές».
Το κυνήγι είχε όλα τα στοιχεία ενός επιτυχημένου παιχνιδιού• έξυπνους γρίφους, σημεία βατά για τους λιλιπούτειους Θήσαυροθήρες και προσέφερε διασκέδαση και χαρά στα παιδιά  44 ομάδων που κατέκλυσαν τον δημοτικό κήπο.
Το κυνήγι ξεκίνησε μ’ ένα παραμύθι που άκουσαν οι κυνηγοί από το μεγάφωνο του κήπου όπως αυτό μεταδόθηκε από το «Ράδιο-Ένα».
Το παραμύθι μιλούσε γιο το Φάλτσο Πριγκιπόπουλο από την «Φαλτσεστανία»  που έφυγε από την χώρα του, πήγε να δροσιστεί στον Κήπο και εκεί φτιάχνοντας μια φλογέρα από καλάμια έπαιξε φάλτσο έναν σκοπό με αποτέλεσμα να ξυπνήσει την κακιά μάγισσα που το μεταμόρφωσε σ’ ένα αντικείμενο που ήταν ο πολυπόθητος Θησαυρός.
Οι μικροί κυνηγοί κλήθηκαν μέσα οπό γρίφους-σημεία  να βρουν το ηθικό δίδαγμα  του παραμυθιού που ήταν η φράση «Φέρσου ευγενικά, ρώτα αν ενοχλείς τους άλλους γύρω, μην γυρεύεις μπελάδες”. Κάποια γράμματα της παραπάνω φράσης ήταν τονισμένα έτσι ώστε έδιναν τον τελικό γρίφο “Φέρε τον Ρήγα” και τον οποίο έπρεπε  ν’ αναζητήσουν τον βασιλιά του μεγάλου σκακιού που υπάρχει στον Κήπο που ήταν και ο θησαυρός.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΡΕΜΠΟΥΣ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
 

 

Γιο να φτάσουν εκεί και να συγκεντρώσουν τις λέξεις της φράσης οι κυνηγοί πήραν στο χέρια τους διάφορους γρίφους. 
Ένα ρέμπους τους οδηγούσε στην στρουθοκάμηλο.
Μια φωτογραφία με ένα παλιό σιντριβάνι που το 1935 κοσμούσε την πλατεία στον Πλάτανο τους έστελνε στο εγκαταλειμμένο αυτό σιντριβάνι στον Κήπο.
Μία άλλη φωτογραφία έστελνε το παιδιά σε μία μεζαρόπλακα μέσα στον Κήπο.
Ο Γρίφος: “Με το κέρδος δεν κερδίζεις μονάχα αν το διαβάσεις  βρες το αν αλλάξεις το γράμματα”, έστελνε τα παιδιά στο δένδρο κὲδρος.
Ένας άλλος γρίφος οδηγούσε τους κυνηγούς στο αυστραλέζικο δέντρο “που δείχνουν την τουαλέτα στην γλώσσα τους” και που είναι οι ευκάλυπτοι του Κήπου με το ταμπελάκι W.C. Ο γρίφος “βρες τα απλά και μην τα καβαλήσεις” έστελνε τα παιδιά στα… καλάμια, ενώ ο γρίφος “Μπορεί να μην βρίσκεσαι στον Κήπο της Εδέμ αλλά αν την βρεις θα δροσισθείς”, έστελνε τους κυνηγούς στην Κρήνη του Εδέμ Μπέη έξω από τον Κήπο.
Ένα άλλο σημείο αναφερόταν στην προτομή του Παπαδογιάννη οπού και αναγράφεται “εγώ είμαι γέννημα χωριού και του βουνού ‘μαι Θρέμμα και να με πάρει δεν μπορεί του ποταμού  το ρέμα”.
Ακολουθούσε ένας γρίφος που έστελνε τα παιδιά “στον βασιλιά των ζώων για να ξεδιψάσουν” που δεν ήταν άλλο οπό μία κρήνη με κεφάλια λιονταριών.
Ο γρίφος “My = μου”, έστελνε το παιδιά στη  μαϊμού, ενώ τέλος ένας γρίφος που αναφερόταν στα φυτεμένα μανιτάρια στον κήπο που δεν δηλητηριάζουν μα αν τ’ αγγίξεις σε τινάζουν, έστελνε τους κυνηγούς στα φωτιστικά μανιτάρια  του κήπου.
 
Τελικά το Παιδικό Κυνήγι απεκάλυψε για μια ακόμη χρονιά ότι ο Κήπος κρύβει Θησαυρούς για γνώση και παρατήρηση και σίγουρα οι λιλιπούτειοι Θήσαυροθήρες έκαναν καλή προθέρμανση γιο το Κυνήγι  Θησαυρού των μεγάλων!