Τα «Ζιζάνια» με αρχηγό τον Βασίλη Σανδαλάκη

εντόπισαν  με επιτυχία τον θησαυρό που είχε κρύψει η ομάδα « Ἐκατσ’ η κουτσή κατσίκα», στην διάρκεια του προχθεσινού Παιδικού Κυνηγιού Θησαυρού.

 
6Ο ομάδες παιδιών όργωσαν κυριολεκτικά τον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Τούρκικο) και την γύρω περιοχή αναζητώντας τα ίχνη του αγαπημένου ηρώα των κόμικς Αστερίξ για να βρουν τον Κακοφωνίξ που oι πειρατές απήγαγαν και έφεραν στα Ρέθυμνο.
Το παιχνίδι ήταν και φέτος υψηλού επιπέδου και όλα δείχνουν ότι χρόνο με το χρόνο ετοιμάζονται οι παίκτες του μέλλοντος που θα κυνηγήσουν σε λίγα χρόνια και τον θησαυρό στο μεγάλο κυνήγι!
Η ομάδα των νικητών είχε απέναντι της άξιους αντιπάλους όπως ήταν η ομάδα “Lady Birds” με αρχηγό την Αναστασία Λυγίζου η όποια πήρε μεν τον τελικό γρίφο αλλά έφτασε δεύτερη στον θησαυρό! 
 
 
Όσον αφορά στην πορεία των οκτώ πρώτων ομάδων αυτή έχει ως έξης: 
 
1. Ζιζάνια, αρχηγός ομάδας Σανδαλάκης Βασίλης, 12.2Ο θησαυρός.
 
2. “Lady Birds” Αναστασία Λυγίζου, 12:18   3ος φάκελος. 
 
3. Αστερίας, ‘Έλλη Πρόκου. 11:50  2ος φάκελος.
 
4. Αετοί, Δ. Χρυσοτότσης, 12.ΟΟ  2ος φάκελος.
 
5. Αγριόγατες, Παν. Μενιουδάκης, 12.Ο5  2ος φάκελος.
 
6.Τα γεράκια της Ελεονόρας Δομαζάκη 12:10  2ος φάκελος.
 
7.Παπαρουνες Α. Τζαγκαράκη. 12:13    2ος φάκελος.
 
8.Γαιδαροι ,Ν. Κουναλάκης 12:13   2οςφάκελος.
 
Δύο ώρες Χαράς και ξεγνοιασιάς
 
Το 4ο Παιδικό Κυνήγι ξεκίνησε στις 9.45 ακριβώς όπως είχε ορισθεί με την είσοδο στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού  κατά ομάδες.
κάθε ομάδα με την είσοδο της έπαιρνε τον κωδικό  αριθμό της ,μια σακούλα (τσουβάλι)και αυτοκόλλητα της διοργανώτριας ομάδας, και κατευθυνόταν σε συγκεκριμένο χώρο.
Δόθηκαν οδηγίες σ’ όλες τις ομάδες γιο την διεξαγωγή του παιχνιδιού την ασφάλεια και την καθαριότητα των χώρων που θα διεξαγόταν το παιχνίδι. Κατόπιν ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα μαζί με τη σακούλα του (τσουβάλι) παρατάχθηκαν σε μια γραμμή για την αρχή του παιχνιδιού με μια τσουβαλοδρομία. ‘Έτσι κι έγινε: 80 τσουβαλοδρόμοι διένυσαν μετά το σφύριγμα του αφέτη μια απόσταση 25 μέτρα, άφησαν τα τσουβάλια  και κατευθύνθηκαν στην Γραμματεία για να πάρουν το φάκελο του παιχνιδιού. Ανοίγοντας το φάκελο κάθε ομάδα έβρισκε μέσα ένα πολύχρωμο έντυπο με τίτλο «Ο Αστερίξ στο Ρέθυμνο» και τα διπλώματα συμμετοχής των παιδιών. Για κάθε παιδί αντιστοιχούσε ένα έντυπο και ένα δίπλωμα.
 
2001 paidiko biblio
 
 
Η ιστορία εξελίχθηκε όπως αναφέρεται στο έντυπο. Βήμα-βήμα τα  παιδιά έλυσαν τους δέκα γρίφους της ιστορίας του Αστερίξ και επέστρεφαν στην γραμματεία όπου έπαιρναν τον δεύτερο φάκελο όπου περιείχε τα επόμενα τέσσερα σημεία που έπρεπε να ανακαλυφθούν. Γ ια  να τους οδηγήσουν ξανά στην γραμματεία γιο τον τρίτο και τελευταίο φάκελο που με ένα γρίφο που περιείχε έφτανε στο τελικό σημείο, τον Θησαυρό.  Το τρίτο φάκελο πήραν μόνο δύο ομάδες τα Ζιζάνια και οι  “Lady Birds”.
 
Ο Κακοφωνίξ κρυβόταν στο Ρέθυμνο!
 
Το εκπληκτικό κόμικς που πήραν τα παιδιά στα χέρια τους με την περιπλάνηση του Αστερίξ στο Ρέθυμνο, περιείχε διάφορους γρίφους. Αρχικά έπρεπε να πάνε στον παλιό φούρνο του Γαβαλά αφού ο Οβελίξ πείνασε, ενώ ακολούθως έπρεπε να πάνε στο Ωδείο.  Από εκεί οι γρίφοι οδηγούσαν τους κυνηγούς στα πεταλάδικα όπου έβλεπαν μία επιγραφή “είδη σαγματοποιίας και κτηνοτροφίας” και μετά έφταναν στο μπαρμπέρικο του Ψυχαράκη. Ταμπέλα-ταμπέλα και βήμα-βήμα τα παιδιά γνώριζαν την παλιά πόλη και μαγαζιά παραδοσιακά. ‘Ένας άλλος γρίφος τα οδηγούσε στον Χλιαουτάκη και μετά πήγαιναν στον Άγιο Φραγκίσκο όπου συγκέντρωναν στοιχεία και ρέμπους. Άλλο σημείο υπήρχε στο ”κηροπωλείο Φορτσάκη “η Μέλισσα” αλλά και στο κτήριο των προσκόπων. Από τα σημεία συγκέντρωναν  γράμματα τα οποία τους οδηγούσαν στο 2ο φάκελο.
Ο 2ος φάκελος περιείχε παλιά θυρώματα και αρχιτεκτονικά στοιχεία από την περιοχή γύρω από το Τούρκικο Σχολείο και μόλις τα έβρισκαν έφτιαχναν την φράση “Έλα πάλι στο Σχολείο”.  Πήγαιναν λοιπόν στο Τούρκικο δημοτικό  όπου παίρνοντας τον τρίτο γρίφο οδηγούνταν σε μία Πυροσβεστική Φωλιά όπου ήταν κρυμμένος μέσα ο θησαυρός, δηλαδή μια κούκλα Κακοφωνίξ!
 
‘Όσον αφορά στα μέλη της ομάδας των νικητών με αρχηγό τον Β. Σανδαλάκη, είναι:
Σπαντιδάκης Βασίλης, Ζακάκης Γιώργος, Κουτρουμπάκης Σπύρος, Γαζανός Σταύρος, Γάσπαρης Ηλίας, Βογιατζάκης Γιώργος, Καριαβασάλου Μάριος, Γκετάνι Ερμάλ, Τζίπι Νέρτιλ.