Η ομάδα των Αμυγδαλωτών ήταν αυτή που τελικά ανακάλυψε τον κρυμμένο θησαυρό

που είχαν κρύψει σ’ ένα τεράστιο μπαούλο οι Γαλάτες στο πλαίσιο του 5ου Παιδικού Κυνηγιού που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην παλιά πόλη. 
Τετρακόσιοι περίπου κυνηγοί έδωσαν ραντεβού με το υπέροχο παιχνίδι στο τούρκικο σχολείο και έζησαν αξέχαστες εμπειρίες συνδυάζοντας τις γνώσεις και την εξυπνάδα τους με την παιδική φαντασία. 
 
Σαράντα πολύ γλυκές ομάδες κυνήγησαν τα όνειρα τους και αποκρυπτογράφησαν τους έξυπνους γρίφους των Γαλατών. Το παιχνίδι είχε τα πιο επιτυχημένα συστατικά. Διέθετε χιούμορ και φαντασία και μια όμορφη ιστορία σαν παραμύθι! Οι κυνηγοί ηλικίας από 10-12 ετών έπρεπε να τα βάλουν με τον κακό μάγο τον Μαυροφτέρουγο και να ελευθερώσουν τα όνειρα που τους είχε κλέψει και που δεν ήταν αλλά από τις πανέμορφες ζωγραφιές τους που οι Γαλάτες είχαν κρύψει σ’ ένα τεράστιο μπαούλο στο τούρκικο σχολείο και που άνοιγε με το “διαμαντένιο” κλειδί, το έβδομο  μιας σειράς κλειδιών που αντιστοιχούσαν σε ένα σύνολο γρίφων.Τα επτά κλειδιά που κατακτούσαν λύνοντας τους γρίφους ήταν το μολυβένιο, το σιδερένιο , το χάλκινο ,το ασημένιο, το χρυσό, το πλατινένιο και το διαμαντένιο κλειδί!Ανάμεσα στους γρίφους οι μικροί Θήσαυροθήρες ζούσαν εκπληκτικά χάπενινγκ. Για παράδειγμα έπρεπε να εντοπίσουν μια γριούλα που πουλούσε κεριά (μασκαρεμένος Γαλάτης), έναν ταχυδρόμο πάνω σ’ ένα παλιό ποδήλατο για να ταχυδρομήσουν ένα γράμμα στον ήλιο, έπρεπε να επιστρατεύσουν τις μαγικές σκούπες τους σε ρόλο μέτρου αποστάσεων και τέλος έπρεπε να ανακαλύψουν τον ‘Μαυροφτέρουγο” που κρυβόταν στο καμπαναριό της Μητρόπολης  και να του πάρουν το διαμαντένιο κλειδί για ν’ ανοίξουν  το τεράστιο μπαούλο που ήταν ο θησαυρός. Ταυτόχρονα έπρεπε να διαβάσουν έναν γρίφο βουστροφηδόν και να συγκεντρώσουν γράμμα -γράμμα και λέξη-λέξη τις φράσεις κλειδιά που θα τους οδηγούσαν στον τελικό γρίφο.
 
Οι ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
 
Η ομάδα των Αμυγδαλωτών όπως αναφέραμε ήταν αυτή που  τελικά ανακάλυψε πρώτη τον κρυμμένο “Μαυροφτέρουγο” στο καμπαναριό της Μητρόπολης. Τον “ξόρκισαν” και τον ανάγκασαν να εμφανιστεί και να τους παραδώσει το Διαμαντένιο κλειδί. Τον έσυραν μέχρι την αυλή του Τούρκικου σχολείου. Εκεί, βρισκόταν το μεγάλο σεντούκι, όπου ο κακός μάγος είχε κλειδώσει τα όνειρα των παιδιών. Όταν άνοιξαν το σεντούκι τα 40 μπαλόνια από ήλιο  με τις ζωγραφιές των παιδιών ελευθερωθήκαν.  Οι νικητές, έκτος από το Διαμαντένιο κλειδί, που ήταν και ο θησαυρός, κέρδισαν από ένα λογοτεχνικό βιβλίο ο καθένας.
Τη νικήτρια ομάδα “Αμυγδαλωτοί” από το 5ο Δημοτικό Σχολείο με αρχηγό τον Μιχάλη Πελεκανάκη αποτελούν οι: Γιάννης Χαλκιαδάκης, Μανόλης Πευκιανάκης, ‘Έφη Τζέτζου, Μιχάλης Σκουλούδης, Μαργαρίτα Σταυριανάκη, Φίλιππος Τσαντίλης, Βαγγέλης Χόμπης, Κουγετάκης Γιώργος. Ενήλικας  σύνοδος ήταν η κυρία Μαρία Τζεκάκη. 
 
Η σειρά κατάταξης των 10 πρώτων ομάδων είναι:
 
1η Αμυγδαλωτοί
2η Ζαχαρούληδες
3η Χαλβάδες
4η Γλυκοφατσούλες
5η Μπισκοτάκια
6η Κοκάκια
7η Μελομακάρονα
8η Λουκουμαδάκια
9η Γλυκοπουράκια, Κρεπάκια, Παστάκια
10η Παγωτίνια
 
Πρέπει να αναφέρουμε ότι το  γρίφο του Διαμαντένιου Κλειδιού (τελευταίο γρίφο) πήραν οι τρεις πρώτες ομάδες, και μάλιστα οι Αμυγδαλωτοί ταυτόχρονα με τους Ζαχαρούληδες και ακολούθησαν οι Χαλβάδες μετά από 10 λεπτά. Το Ξόρκι του Μαυροφτέρουγου  (προτελευταίο γρίφο) πήραν οι πέντε πρώτες ομάδες. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι πρώτα τα «Κρεπάκια» κατάφεραν να βρουν τη γριά και να φέρουν στη Νεράιδα το αναμμένο κερί. ‘Ήταν αυτοί που πήρα πρώτοι το Ξόρκι της Νεραΐδας (πρώτο γρίφο).
Οι Γαλάτες δίνουν συγχαρητήρια στη νικήτρια ομάδα των Αμυγδαλωτών, στους γονείς και στους δάσκαλους τους, γιατί έδειξαν ιδιαίτερη ωριμότητα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ήρθαν προετοιμασμένοι ,γιατί διάβασαν προσεκτικά τις οδηγίες που τους είχαμε δώσει και έδωσαν βάρος στην οδηγία που έλεγε «πρώτα διαβάζω προσεκτικά κι ύστερα… τρέχω»
Επίσης ευχαριστούν τους μικρούς κυνηγούς για τη συμμέτοχη τους, τους ενήλικες συνοδούς για την κατανόηση τους και εύχονται σε όλους (μικρούς και μεγάλους) να… κυνηγούν πάντα τα όνειρα τους!!
 
2002paidikoxartis  2002paidiko_nikites