Ένα ρολόι – κόσμημα μετρά αντίστροφα προς το Κυνήγι Θησαυρού

02/07/08
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος προς το αγαπημένο παιχνίδι του Ρεθύμνου, το Κυνήγι του Θησαυρού, που το 2009 θα συμπληρώσει 20 χρόνια ζωής.
Οι “Μπουμπούνες”, οι νικητές της διοργάνωσης των “Αμελέτητων”, υλοποίησαν – φυσικά με την πολύτιμη βοήθεια του καλλιτέχνη Μανώλη Σκευάκη – την ιδέα τους να ενημερώνουν τους κυνηγούς για τις μέρες που απομένουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε και θα αναζητήσουν τις λύσεις στους γρίφους που θα τους οδηγήσουν στον πολυπόθητο θησαυρό.
Το “ενετικό ρολόι”, που κατασκεύασε ο κ. Σκευάκης, τοποθετήθηκε στο μέσον της πλατείας των 4ων Μαρτύρων και το βράδυ της Δευτέρας αποκαλύφθηκε στους Pεθυμνιώτες, που θα έχουν πια την ευκαιρία να το θαυμάζουν καθημερινά, όταν περνούν από το σημείο.
Δύο από τα μέλη των Μπουμπούνων, υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στην πλατεία, αναφέροντας λίγα λόγια για την ιδέα τους, για το τι τους οδήγησε να βάλουν τους Pεθυμνιώτες ήδη από το καλοκαίρι στο κλίμα του κυνηγιού.
Όπως τόνισαν, “η ομάδα σε μία προσπάθεια να τονίσει τον επετειακό χαρακτήρα του 20ου κυνηγιού θησαυρού και να προσφέρει μια μικρή ψηφίδα στην ανάπλαση της πόλης έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός έργου τέχνης (μια κατασκευή εμπνευσμένη από το παλιό ενετικό ρολόι), το οποίο έχει ύψος πέντε μέτρα και ενσωματωμένο ρολόι αντίστροφης μέτρησης μέχρι την ημερομηνία έναρξης του 20ου κυνηγιού”.
Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, που πρωτοβουλίες σαν και αυτή της ομάδας των Μπουμπούνων συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της πόλης. “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι ομάδες του θησαυρού θέλουν να συνδέσουν το παρόν με την ιστορία του τόπου. Το ενετικό ρολόι ήταν ένα μνημείο πρωτοφανές για την Κρήτη. Δυστυχώς, το καταστρέψαμε σε άλλες εποχές. Ελπίζω να μας αξιώσει ο Θεός να το ανακατασκευάσουμε σε μια άλλη φυσικά θέση, γιατί στην παλιά του είναι αδύνατο να γίνει, μέσα στην Παλιά Πόλη και να δώσει την παλιά αίγλη”, είπε ο κ. Μαρινάκης.
Ο ίδιος τόνισε πως μετά το τέλος των εκδηλώσεων του χρόνου το ρολόι θα παραμείνει στην ίδια θέση ή αν κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο. Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική αυτή θα διερευνηθεί.
Στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ρολογιού βρέθηκε σύσσωμη η ομάδα των “Μπουμπούνων”, που γνωρίζει ότι πρόκειται αναμφισβήτητα για μία δύσκολη χρονιά, την οποία όμως περιμένουν όλοι πως και πως!
Για την ιστορία, μέχρι το επόμενο κυνήγι μένουν… μόλις 227 μέρες!
 
 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
πηγή:GOODnet
[No videos found]

 

Ρολόι