23o_kinigi_big
 
 
23 kinigi 2012 xoros
 
Το 23Ο Κυνήγι Θησαυρού, το οποίο είχε ξεκινήσει τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 9ης  Ιανουαρίου 2012 με την αποστολή μιας μυστήριας επιστολής προς τις 
συμμετέχουσες ομάδες, μπήκε στην τελική του ευθεία την Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2012. 
 
Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις επαφές με τις συμμετέχουσες ομάδες, οι οποίες ως «Ιερές Αδελφότητες» κλήθηκαν στο κάστρο Φορτέτσα την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 όπου και παρέλαβαν μια 2η μυστήρια επιστολή αλλά και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Team Fm την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 απ’ όπου παραλάμβαναν μια 3η επιστολή με επίσης μυστήριο περιεχόμενο.
 
 
 
Μια τέταρτη αντίστοιχου περιεχομένου επιστολή έφτασε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις ομάδες την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, στην οποία η μυστηριώδης αποστολέας ανέφερε μεταξύ άλλων προς τις Συμμετέχουσες Ιερές Αδελφότητες, ότι «όταν τα σήμαντρα της εκκλησιάς σημάνουν κατάλληλα και η γη, εγκαταλελειμμένη από τον ήλιο, θα λαμβάνει ζωή από τη σελήνη, μέτρα τις μέρες σου από την αρχή της Ινδίκτου και εμφανίσου εκεί που ξέρεις! Πιθανόν να συναντηθούν οι σκιές μας … μέσα στις σκιές του καταραμένου… δώδεκα, που ανοίγει τη χοάνη των θρύλων και αναβιώνει τους φόβους των μύθων…» 
 
Οι «Ιερές Αδελφότητες» είχαν μυστηριωδώς κληθεί στο κέντρο «ΠΕΛΑΓΟΣ» όπου στις δέκα το βράδυ της Παρασκευής μια κόκκινη καρδιά άρχισε να μετρά αντίστροφα και να καταλήγει στο μηδέν. Ήταν το ρολόι που μετρούσε αντίστροφα το χρόνο για το 23οΚυνήγι Θησαυρού στην ηλεκτρονική σελίδα www.alterego.com.gr στην οποία είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2011. Η Αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή η αρχή του Εκκλησιαστικού Έτους, τοποθετείται την 1η Σεπτεμβρίου και η μυστηριώδης γυναίκα είχε ξεκινήσει την συγκεκριμένη ημέρα την υλοποίηση του σχεδιασμού της, ο οποίος δεν επρόκειτο να γίνει κατανοητός πριν την έναρξη του 23ου Κυνηγιού του Θησαυρού. 
 
Το πλήρωμα του χρόνου λοιπόν ήλθε και οι Ιερές Αδελφότητες «εν αγνοία τους» προσήλθαν στο χώρο που η «Μυστηριώδης Γυναίκα» επιθυμούσε, έχοντας βέβαια την στενή συνεργασία των μελών της ομάδας Alter Ego, που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία της «Διαδοχής».
Εκεί, μετά από μια σύντομη αναδρομή στο θεσμό του κυνηγιού και αφού οι Αδελφότητες είδαν για πρώτη φορά βίντεο από πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας του θεσμού, ξεκίνησε η παρουσίαση της «μυστήριας ιστορίας» που ζούσαν τον τελευταίο χρόνο οι Alter Ego.
Τρία μέλη της ομάδας είχαν κληθεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν ποιους θα συναντούσαν και για ποιο λόγο. Μηχανή του χρόνου ήταν ο κομποστοποιητής και το ηλιακό ρολόι, τα οποία είχαν κερδίσει ως θησαυρούς στα παιχνίδια του 2011 και του 2002 αντίστοιχα. Επισκέφθηκαν λοιπόν ένα Γκουρού στην Αρχαία Ινδία που του παρέδωσε μια 
σκούπα μάγισσας, μια Αρχιέρεια της Θεάς Ίσιδας στην Αρχαία Αίγυπτο, η οποία τους παρέδωσε ένα καπέλο μάγισσας, μια μάγισσα των Αρχαίων Ζουλού που τους παρέδωσε ένα γιάλινο σκεύασμα με το μαγικό φίλτρο πρώτος γρίφος του παιχνιδιού) και την Ζεχραζάτ του γνωστού παραμυθιού Χίλιες και Μια Νύχτες, η οποία αφού συμβουλεύτηκε τη «Μάνα Αστάρτη» ανακοίνωσε επίσημα ότι «Η σύνοδος των αστέρων, των στοιχείων της φύσης και των υλικών της αλήθειας συγκεντρώθηκαν επιτέλους μετά από τόσους αιώνες! Στο Ρέθυμνο οι μυστικές αδελφότητες έχουν ήδη συναχθεί. Η αποκάλυψη έχει ήδη ξεκινήσει. Απόψε θα επιστρέψετε και εσείς για να παραδώσετε στην δική σας αδελφότητα τα εφόδια που χρειάζονται για να αποκαλύψουν όσα όλοι οι άλλοι δεν γνωρίζουν, δεν έμαθαν και δεν διάβασαν ποτέ. Έχετε τα υλικά από τους μάγους και τις μάντισσες των Ινδιών, των Αρχαίων Αιγυπτίων και των Αφρικανικών φυλών. Έχω και εγώ να σας δώσω το κουτί της αλήθειας …. το κουτί των μυστικών …. το κουτί της αποκάλυψης….» 
 
Η Σεχραζατ παρέδωσε έτσι το «Κουτί της Αποκάλυψης» στους Ταξιδευτές Alter Ego και παράλληλα τους είπε : «Οι Αρχαίοι Θεοί και οι Σοφοί Μάγοι του παρελθόντος έχουν ήδη φωτίσει τους συντρόφους σας και εκείνοι έχουν προετοιμάσει το δρόμο. Εσείς όμως έχετε το μοναδικό προνόμιο να παραδώσετε τα υλικά για να είναι αποτελεσματική η μεγάλη σύναξη, που γίνεται ετούτες τις ώρες στο Ρέθυμνο. Λάβετε ετούτο το κουτί και πορευθείτε στο χρόνο σας και στον τόπο σας. Τώρα τα έχετε όλα.» 
 
Όντως η επιστροφή των Ταξιδευτών Alter Ego στο παρών έγινε ακριβώς στο χώρο της σύναξης των Αδελφοτήτων, την στιγμή που μόλις είχε κάνει την είσοδο της η Σίβυλλα η Ρεθύμνια συνοδεία των Αρχιερέων της και μελών των Alter Ego. Η αποκάλυψη της Σίβυλλάς έγινε με τα εξής λόγια: 
«Αιώνες και αιώνες έχουν περάσει από τότε, αλλά σε τούτη την πόλη, μια μυστική κοινωνία ζει ανάμεσα σας, χωρίς να το γνωρίζετε! Η Παρθένα κόρη του Δία και της Λυτούς, η Θέα 
Άρτεμις, πάντα λατρεύονταν σε τούτη την πολιτεία! Και μπορεί το Ιερό της στο παλαιόκαστρο να αφανίστηκε και πέτρες μόνο ακατέργαστες υπάρχουν πια στη θέση του Ιερού Βωμού μας, αλλά εμείς… είμαστε εδώ και ζούμε ανάμεσα σας! Χαθήκαμε στην ιστορία αλλά είμαστε μέρος της! Πεθάναμε για σας, αλλά είμαστε «ζωντανές»! Ταφήκαμε στα νεκροταφεία και στα μεζάρια σας, αλλά το σώμα μας έμεινε άφθαρτο και η ψυχή μας δεν έσβησε ποτέ! Κινούμαστε αόρατες μέσα στα πλαίσια του ορατού και δρούμε αθόρυβα μέσα στους ήχους των πολύβουων αιώνων! Όχι, μην φανταστείτε φαντάσματα και θλιβερούς βρικόλακες! Δεν βρίσκεστε μπροστά σε θρύλους με νεράιδες και ξωτικά! Μην φοβηθείτε με απόκοσμα πλάσματα απέθαντης ύλης! Η Σίβυλλα η Ρεθύμνια και το ιερατείο της Ροκκαίας Άρτεμις είναι εδώ μαζί σας, με κανονική διαδοχή! 
Από Άξια σε Άξια! Από Παρθένα σε Παρθένα! Από αίμα σε αίμα! Από Αρχιέρεια και Αρχιμάντισσα σε Αρχιέρεια και Αρχιμάντισσα. Αιώνες και αιώνες σε ένα συνεχές και ατέρμονο κύκλο μυστηρίου και φόβου! Ένα κύκλο που αρχίζει και τελειώνει, όταν η σύνοδος των αστέρων, των στοιχείων της φύσης και των υλικών της αλήθειας ανοίξουν τους ουρανούς για να υποδεχθούν την απερχόμενη αλλά και της οπές του μυστηρίου, για να αναδειχθεί η νέα. 
Ναι είμαι η Σίβυλλα η Ρεθύμνια! Αυτή, που δεν έγραψε η ιστορία και δεν τη μάθατε ποτέ! Είμαι αυτή που σας καλώ σε τούτο τον αγώνα! Σε αυτή την προαιώνια διαδικασία διαδοχής! Και όποια αδελφότητα από εσάς είναι άξια….. εκείνη και θα συνεχίσει να ζει μέσα στα μυστικά του θρύλου και του μύθου της προστάτιδας του κυνηγιού και των κυνηγών, της Ροκκαίας Αρτέμιδος!» 
 
Ακολούθησε η παρουσίαση ενός βίντεο στο οποίο παρουσιάστηκε η Σίβυλλα να περιδιαβαίνει τα στενά της παλιάς πόλης και να κινείται στους χώρους του κάστρου Φορτέτσα και στη συνέχεια οι «Αδελφότητες» κλήθηκαν και παρέλαβαν το κουτί με το αποκαλυπτικό κείμενο της Σίβυλλας, το καπέλο και τη σκούπα τους για να «κινούνται με άνεση» και βέβαια το φιαλίδιο με τον πρώτο τους γρίφο. 
Έτσι έληξε η τελετή έναρξης του παιχνιδιού. 
 
 
 
Συντελεστές της βραδιάς ήταν οι εξής: 
ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ALTER EGO: Στέλιος Σαμψών, Γιάννης Σκαρβέλης, Γιώργος 
Χατζηκωνσταντίνου. 
 
Γκουρού : Άκης Λιονής 
Ιέρεια της Ίσιδας : Λένα Λυμπέρη 
Μάγισσα των Ζουλού: Ειρήνη Μαραγκουδάκη 
Σεγραζάτ: Δέσποινα Κελαϊδή 
Αστάρτη: Ηλέκτρα Αγγελοπούλου 
Συμμετείχε ο Γιάννης Γιακουμογιαννάκης 
 
Σίββυλα Ρεθύμνια: Στεφανία Φραγκιαδάκη 
Ιερατείο Σίββυλας Ρεθύμνιας: Μάρθα Καρανάσιου, Χρυσούλα Βεληβασάκη, 
Βαγγέλης Ροδινός, Μανούσος Κλάδος. 
 
ΧΟΡΕΥΤΕΣ: Γιάννης Τσιμπίδης, Δήμητρα Κουζούλογλου, Γιάννης Καλλέργης, 
Μαυρίκιος Οσιπίδης, Εύα Καλλέργη, Χρυσούλα Καλλέργη, Νόρα Παυλάκη, Πένη 
Κουλεντάκη και οι Oriental Dance Queens Χαρά, Χρύσα και Ειρήνη. 
 
Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Αγγελοπούλου 
Σενάριο – Παρουσίαση : Μανούσος Κλάδος 
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Τσιμπίδης 
Ήχος – Φως : Τιμόθεος Βροντάκης 
Video: Στέλιος Σιγανός 

 
< Πίσω