Συμβουλές-κανόνες-όρια

 

 

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Aγαπητά μας παιδιά, το παιχνίδι μας φέτος θα διεξαχθεί στις 1 Φεβρουαρίου 2015, μέσα στα όρια του χάρτη που σας δίνονται.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 12-1-2015 μέχρι και 27-1-2015 και στις 19.00’ – 21.00’ κάθε βράδυ, εκτός Τετάρτης, Σαββάτου και Κυριακής, στο Γραφείο Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης (ΚΕΔΗΡ Αρκαδίου 48-50). Χρονική παράταση δεν θα δοθεί.

-Στο παιγνίδι μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού.

-Σε κάθε ομάδα μπορούν να μετέχουν 7-10 παιδιά.

-Από τα σχολεία εκτός πόλης θα γίνουν δεκτές μία ομάδα από την Ε’ και μία ομάδα από την ΣΤ’ τάξεις κάθε σχολείου.

-Κάθε ομάδα μπορεί να πάρει ένα όνομα, που να έχει σχέση με ράτσα σκύλου. Σε περίπτωση σύμπτωσης, το όνομα θα κρατά η ομάδα που το έχει δηλώσει πρώτη.

-Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, είναι η καταβολή από κάθε παιδί του ποσού των 3 ευρώ. Μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί σαν δωρεά στο Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας.

-Κάθε ομάδα θα παίρνει δύο βιβλία με το στόρυ του παιχνιδιού. Αντίγραφα των κειμένων αυτών, θα υπάρχουν και στην ηλεκτρονική σελίδα μας σε μορφή pdf  για εκτύπωση.

-‘Όλα τα έντυπα που θα χρειασθεί να συμπληρώσετε (δήλωση συμμετοχής της ομάδας, υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων-κηδεμόνων) θα τα βρείτε και αυτά σε μορφή pdf, στη σελίδα μας  www.malaganes.gr στη θέση ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ.

-Για οτιδήποτε νεώτερο, θα μπορείτε να ενημερώνεστε στο www.malaganes.gr, από τον ΤΕΑΜ FM (τηλ. 2831-0-51561) και από την εφημερίδα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ. Ραδιοφωνική εκπομπή θα υπάρξει στις 27-1-2015 και ώρα 20.00’.

Ειδική ενημέρωση θα γίνει από τη σελίδα μας για τη δράση του Σαββάτου 31-1-2015, που σας περιμένει μια ωραία έκπληξη.

-Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα 6978777277 (Αργυρούλα Καλούδη) και 6978005367 (Αναστασία Ποθουλάκη).

Και τώρα στις συμβουλές και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Τις συμβουλές μας πρέπει να τις διαβάσετε προσεκτικά. Τους κανόνες μας όμως, πρέπει να τηρήσετε πιστά, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

 
 
Α.ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
 
1. Προσέχουμε την ενδυμασία μας (άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια αθλητικά, άνορακ αν βρέχει).
2. Προσέχουμε την υγεία μας (έχουμε μαζί μας ένα μικρό μπουκάλι νερό για να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας και μια μικρή πετσέτα χεριών, για να σκουπίζουμε τον ιδρώτα μας).
 
 
Β.ΚΑΝΟΝΕΣ
 

 

1.’Ολα τα κινητά της ομάδας σας, θα συγκεντρωθούν από τις ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ και θα φυλαχθούν, θα σας επιστραφούν στο τέλος του κυνηγιού.

2. Απαγορεύονται ipad, laptop, υπολογιστές, άλλωστε πιο πολύ θα σας καθυστερήσουν από το να σας βοηθήσουν.

3. Επιτρέπονται στα αρχηγεία σας οι σημειώσεις της ομάδας ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ, μέχρι δύο (2) βιβλία με δική σας ευθύνη μη χαθούν, κάθε είδους προσωπική σας σημείωση (σκονάκι κλπ). Σημειωματάριο και στυλό ή μολύβι για κάθε κυνηγό, είναι απαραίτητα.

4. Δεν κρατάμε μαζί μας αιχμηρά αντικείμενα (ψαλίδι, χαρτοκόπτη κλπ). Δεν θα χρειασθούν.

5. Δεν επιτρέπονται τροχοφόρα (πχ ποδήλατα, πατίνια κλπ).

6. Σεβόμαστε και δεν καταστρέφομε τα σημεία-ταμπελάκια. Αναφέρουμε στις ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ τυχόν καταστροφές.

7. Προσέχουμε τους συμπαίκτες μας και δεν δημιουργούμε φασαρίες και τσακωμούς.

8. Δεν έχουμε καμία απολύτως επαφή με τους γονείς μας και τους δασκάλους μας, ή οποιονδήποτε μεγαλύτερο και μη συμπαίκτη μας.

9. Δεν μπαίνομε σε εσωτερικούς χώρους αυλών, σπιτιών, καταστημάτων κλπ να ενοχλήσουμε. Τα ταμπελάκια θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο των σημείων. Θα είναι χαμηλά ή σε σημείο που με τα μάτια μας μπορούμε να δούμε καθαρά, χωρίς να χρειάζεται να σκαρφαλώνουμε.

10. Απαγορεύεται αυστηρά να ακολουθήσουμε άγνωστο άτομο και να μπούμε σε εσωτερικό χώρο (πχ σπίτι του) για οποιοδήποτε λόγο.

11. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι διοργανωτές ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ θα κυκλοφορούν ανάμεσα σας με τα διακριτικά τους (καπέλο με το σήμα της ομάδας ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ).

12. Αναφέρουμε στις ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ αμέσως, τυχόν τραυματισμό συμπαίκτη μας, ή την καθυστέρηση ή εξαφάνιση του από το κυνήγι.

13. Οι Μαλαγάνες θα έχουν φροντίσει σε κάθε παιδικό αρχηγείο να υπάρχει  σακούλα για τα σκουπίδια σας. Και εσείς όμως και οι συνοδοί σας θα πρέπει να διατηρήσετε την καθαριότητα των χώρων που κινείστε. Μην αφήνετε σκουπίδια (χαρτιά, τσίχλες κλπ) και φροντίστε στο τέλος του παιγνιδιού να μαζέψετε κάθε άχρηστο αντικείμενο που υπάρχει γύρω από το αρχηγείο σας.

 
 
Γ.ΠΟΙΝΕΣ
 

 

Ευχόμαστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη και δύσκολη θέση να επιβάλουμε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ποινές:

1.     Αν παρατηρηθεί καταστροφή σημείου από παίκτη, αν αυτός εξακριβωθεί θα αποβληθεί.

2.     Αν παρατηρηθεί οποιασδήποτε μορφής βοήθεια από μεγάλο πρόσωπο σε παίκτη, ο παίκτης αποβάλλεται και η ομάδα του αν και δεν είναι υπεύθυνη, παίρνει τον επόμενο γρίφο με καθυστέρηση ενός τετάρτου.

3.     Σε περίπτωση τσακωμού μεταξύ αντιπάλων, οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου δεν παίζουν για τον επόμενο γρίφο, πίνοντας εν τω μεταξύ μαζί μας στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μια πορτοκαλάδα.

Διαβάστε πολύ προσεκτικά τα παραπάνω, συζητήστε με τους δασκάλους σας, ότι απορίες έχετε και βάλετε τους δικούς σας εσωτερικούς κανόνες της ομάδας σας.

Δώστε μεταξύ σας όρκο τιμής για αυτούς και για τους παραπάνω, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο πολιτισμού του τόπου μας.

Καλή σας επιτυχία και κυρίως καλή σας διασκέδαση.

 

 

 

ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΗΣ  31/1-1/2/2015

 

Σύμφωνα και με τον χάρτη που ακολουθεί, οι δρόμοι που ορίζουν τα όρια-σύνορα του παιδικού κυνηγιού και περικλείουν την περιοχή της παλιά μας πόλης που θα παιχθεί το κυνήγι, είναι οι παρακάτω:

Αρκαδίου- Mάρκου Μουσούρου- Εμμανουήλ Τομπάζη-Τζάνε Μπουνιαλή-Πατριάρχου Γρηγορίου μέχρι την Λορέντζου Μαβίλη-Λορέντζου Μαβίλη-Μελετίου Πηγά-Μελισσηνού -Σαλαμίνος  (δεν περιλαμβάνονται στο κυνήγι οι οδοί Πατριάρχου Γρηγορίου, Λορέντσου Μαβίλη, Μελετίου Πηγά, Μελισσηνού και Σαλαμίνος).

Βέβαια οι δρόμοι και πλατείες, που περικλείονται στα όρια αυτά και ενδιαφέρουν στην αναζήτηση, είναι αυτοί που σας αναφέρομε αναλυτικά παραπάνω στο σύντομο λυσάρι.

Το κέντρο του παιχνιδιού μας θα είναι η Πλατεία Μικρασιατών, που θα βρίσκονται τα αρχηγεία σας και οι διοργανωτές της ομάδας ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ, που θα έχουν την βάση τους στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αλλά για την ασφάλεια και την περιφρούρηση σας θα βρίσκονται σε όλο το κομμάτι του χάρτη που θα παίζεται το κυνήγι.
 
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
 

 

Ιστορικά

Λυσάρι